Valmet is the leading global developer and supplier of process technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. We aim to become the global champion in serving our customers.

Valmet's strong technology offering includes pulp mills, tissue, board and paper production lines, as well as power plants for bioenergy production. Our advanced services and automation solutions improve the reliability and performance of our customers' processes and enhance the effective utilization of raw materials and energy.

Valmet's net sales in 2017 were approximately EUR 3.2 billion. Our more than 12,000 professionals around the world work close to our customers and are committed to moving our customers' performance forward - every day. Valmet's head office is in Espoo, Finland and its shares are listed on the Nasdaq Helsinki.

Read more www.valmet.com, www.linkedin.com/company/valmet

Team Leader Electrical & Instrumentation and Machine Control at Valmet in Sundsvall

Business line: Pulp and Energy
Country: Sweden
Location: Sundsvall
Job description: Vill du arbeta i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter där din förmåga att bidra med innovativa lösningar kommer till stor nytta?
Här har du här ett fantastiskt tillfälle att ta steget in i en roll som erbjuder stimulerande utmaningar och goda utvecklingsmöjligheter.
Vi söker nu en Team Leader inom Electrical & Instrumentation (E&I) and Machine Control till Fiber Processing Unit på Valmet i Sundsvall.

Team Leader rollen innebär att du leder och fördelar det dagliga arbetet inom E&I and Machine Control, vilket innebär att du är ansvarig för resurs- och kompetensförsörjning samt verksamhetsutveckling inom området.
Du kommer även att arbeta operativt med anläggningsprojekt och vara ansvarig för instrumentering, elektrifiering och processkontroll.
De operativa arbetsuppgifterna innefattar förstudier, projektering och koordinering och du agerar delprojektledare för dina teknikområden.
Då vi har ett globalt ansvar blir du delaktig i projekt runt om i världen samt att du bygger och vårdar kundrelationer.
Requirements: För att lyckas i den här rollen har du några års erfarenhet av liknande arbete. Meriterande att ha en högskole- eller universitetsutbildning.

Att du är en person som brinner för teknik, problemlösning, service och att leverera de bästa resultaten är avgörande för att du ska lyckas och trivas i den här rollen. Naturligtvis är du också en lagspelare med god social kompetens och kommunikationsförmåga samt säkerhetsmedveten i ditt tänk och agerande. Du behöver vara beredd på en del resande i tjänsten och det är viktigt att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

We offer: Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter.
Som anställd på Valmet får du tillgång till en flora av förmåner så som träning på arbetstid, förmånliga stugor och lägenheter att hyra, kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet.
Hållbarhet utgör också en central del av Valmets affärsstrategi och verksamhet. Våra värderingar, uppförandekoden och tillhörande policyer samt utvalda globalt erkända initiativ och principer skapar grunden för hållbara resultat på Valmet. Vi tror att teknik spelar en viktig roll när det gäller att bromsa och anpassa oss till klimatförändringen.

För dig som funderar på att flytta till Sundsvall så kommer du till staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt och du har naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum och är norra Sveriges krogtätaste stad. Här byggs som aldrig förr, staden utvecklas och kompetensbehovet är stort. Väx tillsammans med Sundsvall som bjuder på livskvalité som gör det goda livet möjligt!


För dig som funderar på att flytta till Sundsvall så kommer du till staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt och du har naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum och är norra Sveriges krogtätaste stad. Här byggs som aldrig förr, staden utvecklas och kompetensbehovet är stort. Väx tillsammans med Sundsvall som bjuder på livskvalité som gör det goda livet möjligt!

Additional information: Intresserad? För mer information om tjänsten, kontakta Patrik Edström, Manager Process Engineering, 060-16 57 77.
För information om rekryteringsprocessen kontakta Maria Nordin, HR, 060-16 55 90.

Du är välkommen med din ansökan senast den 19/8, 2018.

Back