Valmet is the leading global developer and supplier of process technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. We aim to become the global champion in serving our customers.

Valmet's strong technology offering includes pulp mills, tissue, board and paper production lines, as well as power plants for bioenergy production. Our advanced services and automation solutions improve the reliability and performance of our customers' processes and enhance the effective utilization of raw materials and energy.

Valmet's net sales in 2017 were approximately EUR 3.2 billion. Our more than 12,000 professionals around the world work close to our customers and are committed to moving our customers' performance forward - every day. Valmet's head office is in Espoo, Finland and its shares are listed on the Nasdaq Helsinki.

Read more www.valmet.com, www.linkedin.com/company/valmet

Patentingenjör till Valmet i Karlstad

Business line: Pulp and Energy
Country: Sweden
Location: Karlstad
Job description:
Dags för en ny utvecklande utmaning? Här har du en spännande möjlighet att ta steget in i ett teknikledande företag. Vår teknologi används för att omvandla biomassa till olika produkter såsom pappersmassa, papper, energi, biobränslen och gröna kemikalier på ett hållbart sätt.

Som Patentingenjör är dina arbetsuppgifter att bedöma och utvärdera uppfinningar, utforma patentansökningar och handlägga patentärenden, såväl svenska som utländska. I arbetet ingår även att göra teknikuppföljningar och utredningar av konkurrenters patent samt att delta i utvecklingen av nya produkter och tekniska lösningar. Invändningar och FTO-analyser utgör också en viktig del av arbetet.
Requirements: För att lyckas i tjänsten som Patentingenjör har du en teknisk högskoleutbildning och ca 5-10 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Är du EPA eller på god väg att bli auktoriserad inför Europapatentverket (EPO) är det en merit.

Vi ser det som ett krav att du har erfarenhet av att skriva patentansökningar och att självständigt driva patentärenden.
Du är systematisk, har god språkkänsla och analytisk förmåga samt är tydlig i din kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och vill att du har ett självständigt och drivande arbetssätt men du är också en positiv lagspelare och har lätt för att samarbeta. Att du är intresserad av förbättringar av system och rutiner samt vill bidra till teamets och företagets utveckling ser vi som viktigt för rollen.
We offer: Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter där din förmåga att bidra med innovativa lösningar kommer till stor nytta.

Som anställd på Valmet får du tillgång till en flora av förmåner så som till exempel träning på arbetstid, kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet.

Hållbarhet utgör också en central del av Valmets affärsstrategi och verksamhet. Våra värderingar, uppförandekod och tillhörande policyer samt utvalda globalt erkända initiativ och principer skapar grunden för hållbara resultat på Valmet. Vi tror att teknik spelar en viktig roll när det gäller att bromsa och anpassa oss till klimatförändringen.
Additional information: Vill du vet mer om tjänsten kontakta Roger Johansson, Patentchef, på 060-16 50 14 alt.roger.j.johansson@valmet.com.
För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Maria Emanuelsson HR, 054-17 15 28

Välkommen att ansöka via www.valmet.com/careers innan sista ansökningsdag som är 10 augusti

Back