Valmet is the leading global developer and supplier of process technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. We aim to become the global champion in serving our customers.

Valmet's strong technology offering includes pulp mills, tissue, board and paper production lines, as well as power plants for bioenergy production. Our advanced services and automation solutions improve the reliability and performance of our customers' processes and enhance the effective utilization of raw materials and energy.

Valmet's net sales in 2017 were approximately EUR 3.2 billion. Our more than 12,000 professionals around the world work close to our customers and are committed to moving our customers' performance forward - every day. Valmet's head office is in Espoo, Finland and its shares are listed on the Nasdaq Helsinki.

Read more www.valmet.com, www.linkedin.com/company/valmet

Innovativ Process Optimization Engineer till Sundsvall

Business line: Pulp and Energy
Country: Sweden
Location: Sundsvall
Job description: Vill du vara med och utveckla morgondagens IoT-lösningar?

Valmet kliver in i den nya världen med uppkopplade fabriker och intelligenta maskiner.
IoT är här och vi utmanar den! Vill du hänga med oss?

Hur kan vi använda den nya tekniken med uppkopplade mätgivare som skapar mängder av data till att bygga smarta maskiner och processer genom avancerade analysmetoder?
Vi utvecklar våra maskiner till att bli intelligenta så att de kan övervakas och köras från distans oavsett var i världen leveransen sker!

Vi är ett glatt gäng med bred kompetens inom olika avdelningar som alla ska vandra in i den nya digitala världen. Vi behöver förstärka med nya innovativa kompetenser som vill jobba i teknikens framkant tillsammans med oss andra automationsentusiaster!
Vi söker nu en innovativ Process Optimization Engineer med placering i Sundsvall.

Vårt team ansvarar för avancerad styrning och simulering för kemisk och mekanisk massa samt inom området bio.
I din roll kommer du att medverka i utvecklingen av nästa generations styrprodukter för Valmets tillverkningsprocesser och är med i kundprojekt från start till mål. Du kommer att jobba med funktioner för diagnostik och fjärrövervakning inom Valmets IoT-koncept för ”Industrial Internet”. Allt arbete bedrivs inom team enligt Valmets leankoncept.

Tjänsten innebär mycket varierande uppgifter och du kommer att ha täta kontakter med ett flertal andra enheter inom Valmet globalt.

Resor kommer att ingå i tjänsten och din placeringsort är Sundsvall.


Requirements: Vi söker Dig som är civilingenjör, gärna med inriktning mot reglerteknik eller modellering/simulering. Meriterande är även kunskaper inom något av områdena programmering i olika styrsystem eller C# och C++.

För att lyckas i rollen bör du vara idérik och drivande. Du har ett brinnande intresse för programmering och har även ett stort teknikintresse. Du har lätt att jobba i team, arbetar strukturerat och besitter en analytisk förmåga.
Du talar svenska obehindrat och behärskar engelska i tal och skrift.
We offer: Vi erbjuder en trivsam och fartfylld arbetsplats med internationell prägel och goda personliga utvecklingsmöjligheter.

Våra värderingar; ”Customers, Renewal, Excellence and People” utgör grunden för allt vi gör på Valmet. Våra värderingar vägleder oss genom handlingar och beslut varje dag och banar väg framåt. Läs mer på vår hemsida för att få en glimt av hur vi på Valmet lever efter våra värderingar.

Som anställd på Valmet får du tillgång till en flora av förmåner så som till exempel träning på arbetstid, kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet.

För dig som funderar på att flytta till Sundsvall så kommer du till staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt och du har naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum och är norra Sveriges krogtätaste stad. Här byggs som aldrig förr, staden utvecklas och kompetensbehovet är stort. Väx tillsammans med Sundsvall som bjuder på livskvalité som gör det goda livet möjligt!
Additional information: Om du blir en i vårt gäng så kan du se fram emot att njuta av vyn över Alnön och Bottenvikens blå vågor med kollegorna nära till hands!

Välkommen med din ansökan senast den 20/8 2018.

För ytterligare information om tjänsten kontakta Lars Almkvist, Director Simulators and Process Control, 070-559 53 90.
För information om rekryteringsprocessen, kontakta Maria Nordin, HR Manager, maria.nordin@valmet.com, 060-16 55 90.

Back