Valmet is the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. We aim to become the global champion in serving our customers.

Valmet's services cover everything from maintenance outsourcing to mill and plant improvements and spare parts. The strong technology offering includes pulp mills, tissue, board and paper production lines, as well as power plants for bio-energy production. Valmet's advanced automation solutions range from single measurements to mill wide turnkey automation projects.

Valmet's net sales in 2016 were approximately EUR 2.9 billion. Our 12,000 professionals around the world work close to our customers and are committed to moving our customers' performance forward - every day. Valmet's head office is in Espoo, Finland and its shares are listed on the Nasdaq Helsinki.

Read more www.valmet.com, www.twitter.com/valmetglobal

Valmet i Sundsvall söker en Konstruktör/Projektingenjör för tryckkärl och tankar

Business line: Pulp and Energy
Country: Sweden
Location: Sundsvall
Job description: Tjänsten innebär arbete med tryckkärl och tankar i Valmets leveranser. Arbetsuppgifterna sträcker sig från förprojekt till genomförandeprojekt och utvecklingsprojekt.

Ditt arbete i förprojekt innebär samarbete med försäljningsavdelningen när det gäller tekniska frågor och kostnader i offertunderlagen.

I genomförandeprojekten så är du projektets kontaktperson mot kund gällande ”torn & tank” frågor. Du koordinerar ditt arbete med andra projektdiscipliner samt ansvarar för granskning och godkännande av designen.
Du är kontaktperson mot Valmets underleverantörer gällande konstruktion, tillverkning och montage

Du bidrar med kunskap och erfarenhet gällande tryckkärl & tankar i utvecklingsprojekt. Produktvård ingår i dina arbetsuppgifter tillsammans med dina ”torn & tank”-kollegor.

Arbetet utförs till stor del i samarbete med inhyrda konsultfirmor. Vi arbetar enligt Lean och vi använder arbetssättet ”Pulse” i våra projektgenomföranden.

Resor förekommer som en del av arbetet.
Requirements: Du har en högskoleingenjörsutbildning och erfarenhet av konstruktionsarbete. Kanske arbetar du idag med tryckkärlsberäkningar, anläggningskonstruktion eller maskinkonstruktion. Du har kunskaper i koder och standarder samt erfarenhet av projektarbete. Vi önskar att du har en arbetslivserfarenhet på minst 5 år.

Det är meriterande med teknisk kompetens inom tryckkärl och tankar samt kunskap om material och svetsning. Erfarenhet av 3D konstruktion är en fördel. Valmet arbetar i PDMS, Autocad samt i projektdatabasen Sitebase. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Eftersom mycket av ditt arbete genomförs i projektform tillsammans med våra kunder och leverantörer så är det ett krav att du har god samarbetsförmåga och att du är affärsmannamässig.
We offer: Vi erbjuder en trivsam och fartfylld arbetsplats med internationell prägel och goda personliga utvecklingsmöjligheter.
Som anställd på Valmet får du tillgång till en flora av förmåner så som till exempel träning på arbetstid, kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet.

Hållbarhet utgör också en central del av Valmets affärsstrategi och verksamhet. Våra värderingar, uppförandekoden och tillhörande policyer samt utvalda globalt erkända initiativ och principer skapar grunden för hållbara resultat på Valmet. Vi tror att teknik spelar en viktig roll när det gäller att bromsa och anpassa oss till klimatförändringen.

För dig som funderar på att flytta till Sundsvall så kommer du till staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt och du har naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum och är norra Sveriges krogtätaste stad. Här byggs som aldrig förr, staden utvecklas och kompetensbehovet är stort. Väx tillsammans med Sundsvall som bjuder på livskvalité som gör det goda livet möjligt!
Additional information: För mer information kontakta Torbjörn Jacobsson på tel:+46 70 585 29 29.
Vill du veta mer om rekryteringsprocessen kontakta Cecilia Romö på cecilia.romo@valmetpartners.com.

Sista ansökningsdag är 2017-07-31.

Välkommen med din ansökan!

Back