Valmet is the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. We aim to become the global champion in serving our customers.

Valmet's services cover everything from maintenance outsourcing to mill and plant improvements and spare parts. The strong technology offering includes pulp mills, tissue, board and paper production lines, as well as power plants for bio-energy production. Valmet's advanced automation solutions range from single measurements to mill wide turnkey automation projects.

Valmet's net sales in 2016 were approximately EUR 2.9 billion. Our 12,000 professionals around the world work close to our customers and are committed to moving our customers' performance forward - every day. Valmet's head office is in Espoo, Finland and its shares are listed on the Nasdaq Helsinki.

Read more www.valmet.com, www.twitter.com/valmetglobal

Engagerad Delprojektledare El- och Instrument, till Valmet i Sundsvall

Business line: Pulp and Energy
Country: Sweden
Location: Sundsvall
Job description: Vill du arbeta i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter där din förmåga att bidra med innovativa lösningar kommer till stor nytta?
Här har du här ett fantastiskt tillfälle att ta steget in i en roll som erbjuder stimulerande utmaningar och goda utvecklingsmöjligheter.
Vi söker nu en Electrical and Instrumentation Engineer till vår avdelning Pulp and Energy Business Line på Valmet AB i Sundsvall.

Du kommer att arbeta med anläggningsprojekt för våra projekt och vara ansvarig för instrumentering, elektrifiering och processkontrol.
Arbetsuppgifterna innefattar förstudier, projektering och koordinering och du agerar delprojektledare för dina teknikområden. Då vi har ett globalt ansvar blir du delaktig i projekt runt om i världen samt att du bygger och vårdar kundrelationer. Du kommer att leda konsulter och bistå med teknisk expertkunskap vid inköp av material och service till projekten.
Requirements: För att lyckas i den här rollen har du några års erfarenhet av liknande arbete. Meriterande att ha en högskole- eller universitetsutbildning.

Att du är en person som brinner för teknik, problemlösning, service och att leverera de bästa resultaten är avgörande för att du ska lyckas och trivas i den här rollen. Naturligtvis är du också en lagspelare med god social kompetens och kommunikationsförmåga samt säkerhetsmedveten i ditt tänk och agerande. Du behöver vara beredd på en del resande i tjänsten och det är viktigt att du har goda kunskaper i svenska och engelska.
We offer: Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter.
Som anställd på Valmet får du tillgång till en flora av förmåner så som till exempel träning på arbetstid, förmånliga stugor och lägenheter att hyra, kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet.
Hållbarhet utgör också en central del av Valmets affärsstrategi och verksamhet. Våra värderingar, uppförandekoden och tillhörande policyer samt utvalda globalt erkända initiativ och principer skapar grunden för hållbara resultat på Valmet. Vi tror att teknik spelar en viktig roll när det gäller att bromsa och anpassa oss till klimatförändringen.

För dig som funderar på att flytta till Sundsvall så kommer du till staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt och du har naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum och är norra Sveriges krogtätaste stad. Här byggs som aldrig förr, staden utvecklas och kompetensbehovet är stort. Väx tillsammans med Sundsvall som bjuder på livskvalité som gör det goda livet möjligt!
Additional information: Intresserad? Om du blir en i vårt gäng så kan du se fram emot att från ditt rum njuta av vyn över Alnön och Bottenvikens blå vågor med kollegorna nära till hands!
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt men senast den 31/7 2017.

För mer information om tjänsten, kontakta Jens Hertzman, Manager Electrical & Instrumentation, 060-16 51 95.
För information om rekryteringsprocessen kontakta Cecilia Romö, HR, cecilia.romo@valmetpartners.com.

Back