Valmet is the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. We aim to become the global champion in serving our customers.

Valmet's services cover everything from maintenance outsourcing to mill and plant improvements and spare parts. The strong technology offering includes pulp mills, tissue, board and paper production lines, as well as power plants for bio-energy production. Valmet's advanced automation solutions range from single measurements to mill wide turnkey automation projects.

Valmet's net sales in 2016 were approximately EUR 2.9 billion. Our 12,000 professionals around the world work close to our customers and are committed to moving our customers' performance forward - every day. Valmet's head office is in Espoo, Finland and its shares are listed on the Nasdaq Helsinki.

Read more www.valmet.com, www.twitter.com/valmetglobal

Patentchef till Valmet i Sundsvall/Göteborg

Business line: Pulp and Energy
Country: Sweden
Location: Sundsvall/Göteborg
Job description: Dags för en ny utvecklande utmaning? Här har du en spännande möjlighet att ta steget in i ett teknikledande företag!

Valmet söker en Patentchef med det övergripande ansvaret för patent inom området Pulp & Energy Business Line. Affärslinjen Pulp and Energy är en världsledande totalleverantör av utrustning och tjänster till den globala pappers- och massaindustrin och dessutom en ledande leverantör av miljövänliga kraft- och värmepannor för tekniskt krävande bränslen.

I din roll som Patentchef ansvarar du för att leda och fördela arbetet inom din grupp som för närvarande består av sex personer lokaliserade i huvudsak till Sundsvall. Du arbetar ständigt med att uppdatera samt utveckla kompetensen hos dina medarbetare och du har ett strategiskt ansvar.

I dina arbetsuppgifter ingår både intern och extern administrativ handläggning av ärenden rörande Valmet patent och varumärken. Detta innefattar bland annat att ombesörja nyhetsgranskning/patent bedömning i ETO (eget teknikområde), teknisk klassificering för registrering, att utarbeta patentansökningar för inlämning såväl nationellt som internationellt i ETO samt att utarbeta svar på tekniska förelägganden från patentverk i ETO.

Du arbetar med konkurrentbevakning, leder muntliga förhandlingar och fattar beslut vid upphandling av konsulttjänster. Du arbetar med uppföljningar och har ett budgetansvar för avdelningens kostnader.

Placeringsort för tjänsten är Sundsvall alternativt Göteborg.
Requirements: För att lyckas i tjänsten som Patentchef har du en teknisk högskoleutbildning och 5-10 års arbetslivserfarenhet inom liknande arbetsuppgifter. Du är EPA eller på god väg att bli auktoriserad inför Europapatentverket (EPO).
Vi ser det som ett krav att du har erfarenhet av att skriva patentansökningar och att självständigt driva patentärenden.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du har ett självständigt och drivande arbetssätt men också är en positiv lagspelare och har lätt för att samarbeta. Du är systematisk, har god språkkänsla och analytisk förmåga samt är tydlig i din kommunikation.

Att du är intresserad av förbättringar och vill bidra till teamets och företagets utveckling är viktigt för rollen.
Du har vidare flera års erfarehet av att leda grupper och du är trygg i ditt ledarskap.

Det är en fördel om du behärskar Patrawin och Lotus Notes samt är van att göra databassökningar via Internet.
We offer: Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter där din förmåga att bidra med innovativa lösningar kommer till stor nytta.

Som anställd på Valmet får du tillgång till en flora av förmåner så som till exempel träning på arbetstid, kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet.

Hållbarhet utgör också en central del av Valmets affärsstrategi och verksamhet. Våra värderingar, uppförandekoden och tillhörande policyer samt utvalda globalt erkända initiativ och principer skapar grunden för hållbara resultat på Valmet. Vi tror att teknik spelar en viktig roll när det gäller att bromsa och anpassa oss till klimatförändringen.
Additional information: Vill du vet mer om tjänsten kontakta Rickard Andersson, VP, Wood and Pulp Handling på: 060-16 57 22 alt. rickard.andersson@valmet.com

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Cecilia Romö, HR, tel. 076-639 78 19 alt. cecilia.romo@valmetpartners.com

Vi arbetar med ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstidens slut så ansök gärna snarast, dock senast den 31/8 2017.

Back