Artist

Tampereen teknillisenä yliopistona (TTY) toimiva TTY-säätiö on 1 800 työntekijän ja 7 800 opiskelijan aktiivinen tiedeyhteisö ja haluttu tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän kumppani. Tule kehittymään huippuosaajien joukkoon kansainvälisessä ja viihtyisässä työympäristössä!

Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu rakentavat yhdessä uudenlaista monitieteistä, innostavaa ja vaikuttavaa tutkimus- ja oppimisympäristöä, jonka osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Uusi korkeakouluyhteisö aloittaa 1.1.2019. Lue lisää: www.tampere3.fi

Tutkimusapulainen (Uudet digitaaliset palvelut nuorison osallistamiseen –ALL YOUTH -projekti)

Tutkimusapulainen pääsee osaksi Ihmiskeskeisen teknologian tutkimustiimiä, joka keskittyy käyttäjäkokemuksen tutkimukseen ja uusien teknologioiden ja digitaalisten sovellusten suunnittelututkimukseen.

Tutkimusryhmä on osa tietotekniikan laboratoriota, jolla on neljä päätutkimusaluetta: ohjelmistotekniikka, ihmiskeskeinen teknologia, tietokonetekniikka ja tietoturva. Tietotekniikan laboratoriossa tehty tutkimus vaihtelee teoreettisesti orientoituneista hyvinkin pragmaattisiin aiheisiin. Luonteenomaista tutkimukselle on teollisuusyhteistyö ja käytäntöön soveltaminen.

Lisätietoja tutkimusryhmästä löydät täältä.

Tehtäväkuvaus:

Haemme web- ja mobiilipalveluiden kehittämisestä kiinnostunutta opiskelijaa suunnittelemaan ja toteuttamaan nuorille suunnattuja verkkopalveluita mobiiliympäristöön 6-7 kk:n ajaksi ALL-YOUTH -projektissa. Tehtävään on mahdollista yhdistää myös diplomityön tai pro gradun tekeminen.

Työpaikka on osa kuusivuotista ALL-YOUTH -hanketta. Yhtenä hankkeen tavoitteena on kehittää tai hyödyntää olemassa olevia digitaalisia palveluita, joiden avulla edistetään ja tuetaan nuorten (16-25 v) aktiivista kansalaisuutta ja osallistumista. Palveluiden suunnittelussa voidaan hyödyntää pelillisyyden ja suostuttelevan suunnittelun (persuasive design) lähestymistapoja.

Työn tavoitteena on konseptoida, suunnitella, toteuttaa ja testata käyttäjälähtöisesti digitaalinen prototyyppi yhdestä nuorisolle suunnatusta palvelusta yhdessä tutkimusryhmän ja loppukäyttäjien kanssa.

Edellytykset:

Hakijalta edellytetään ohjelmointikokemusta web-pohjaisten ja/tai mobiilialustoille suunnattujen palveluiden toteutuksesta sekä tietämystä käyttäjälähtöisestä suunnittelusta ja käyttäjäkokemuksesta.

Tarjoamme:

Tutkimusapulaisen tehtävä tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua tieteelliseen tutkimustyöhön kansainvälisessä yliopistossa. Tutkimusapulaisen tehtävä on toiminut monelle luonnollisena ponnahduslautana myös mahdollisille jatko-opinnoille.

Tampereen teknillinen yliopisto tarjoaa monipuolisia henkilöstöetuja kuten kampusravintolapalvelut henkilökuntahintaan ja kattavat liikuntapalvelut kampuksella. Lue lisää henkilöstöetuuksista täältä.

Palkkaus:

Palkkaus perustuu tehtävien vaativuuteen ja henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaan. Tutkimusapulaisen tehtävät asettuvat vaativuustasolle 1. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka tutkimusapulaisilla perustuu suoritettuihin opintopisteisiin.

Koeaika:

Tehtävässä on 2 kuukauden koeaika.

Muuta huomioitavaa:

Sopimuksen mukaan työstä voidaan tehdä diplomityö tai gradu. Tällöin työn empiirinen osuus (mukaan lukien ohjelmiston toteutustyö) tapahtuu palkallisella projektiajalla, mutta opinnäytteen kirjoitustyö tapahtuu osin tekijän omalla ajalla.

Työ on suunniteltu alkavaksi kesäkuun alussa ja toteutetaan TTY:llä Ihmiskeskeisen teknologian tutkimusryhmässä. Tehtävän kesto on aluksi 6-7 kuukautta ja hakijan tilanteesta riippuen tehtävä voi olla joko kokoaikainen tai osa-aikainen. Tehtävä voi mahdollisesti jatkua osa-aikaisena tämän jälkeen.

Lisätietoja antaa:

Professori Kaisa Väänänen Email: kaisa.vaananen (at) tut.fi

Hakuohjeet:

Lähetä hakemuksesi TTY:n sähköisellä lomakkeella viimeistään 6.5.2018. Liitäthän hakemuksen mukaan myös:

  • hakemustekstin (kerro motivaatiostasi ja taidoistasi tehtävään liittyen)

  • CV:n

  • opintorekisteriotteen

Täytämme paikan sopivan hakijan löydyttyä, joten toimi nopeasti!

Palaa