Tampereen teknillisenä yliopistona (TTY) toimiva TTY-säätiö on 1 700 työntekijän ja 8 300 opiskelijan aktiivinen tiedeyhteisö ja haluttu tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän kumppani. Monilla TTY:n tutkimus- ja koulutusaloilla on keskeinen rooli globaalien haasteiden ratkaisemisessa. Tule kehittymään huippuosaajien joukkoon kansainvälisessä ja viihtyisässä työympäristössä!

Tietoasiantuntija

Tampereen teknillisen yliopiston kirjasto on yliopiston kansainvälisesti korkeatasoisen tutkimuksen ja opetuksen keskeinen infrastruktuuri. Kirjasto tukee yliopiston tutkimusta ja opetusta tarjoamalla laadukkaita ja korkeatasoisia tietoaineistoja sekä asiantuntijapalveluita. Sen tehtäviin kuuluu myös yliopiston tutkimus- ja julkaisutoiminnan näkyvyyden ja vaikuttavuuden edistäminen.
Tehtäväkuvaus: Tietoasiantuntijan tehtävässä vastaat kirjaston informaatioarkkitehtuurista ja yliopiston kokonaisarkkitehtuuriperiaatteiden noudattamisesta kirjastossa sekä kirjaston tietojärjestelmien kehittämisestä yhdessä kirjaston muiden asiantuntijoiden kanssa. Tehtävään sisältyy erityisasiantuntijuus e-aineistojen tietojärjestelmien ja hakuratkaisujen toiminnasta, aineistojen saattamista asiakaslähtöisesti saataville sekä käytön seurannasta.

Tärkeän osan työstäsi muodostaa myös tiedonhankintataitojen opetus ja sen kehittäminen tietotekniikan koulutusohjelman opiskelijoille. Lisäksi tehtäviisi kuuluu työskentely kirjaston asiakaspalvelutehtävissä sekä asiakkaiden ohjaaminen ja neuvonta erilaisten tiedonhankinnan ongelmien parissa.
Edellytykset: Edellytämme tehtävään valittavalta henkilöltä ylempää korkeakoulututkintoa ja informaatiotutkimuksen aineopintoja tai vastaavia, suunnittelu- ja kehittämistaitoa sekä hyviä vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja. Yliopisto on työympäristönä monikulttuurinen, joten edellytyksenä on hyvät suulliset ja kirjalliset viestintätaidot suomeksi ja englanniksi.

Sinulla on informaatioalan tietojärjestelmien laaja tuntemus ja vähintään perustaidot verkkopalveluiden kehittämisestä. Pystyt kustomoimaan verkkopalvelua käytettävyysperiaatteita unohtamatta. Käyttämiäsi tekniikoita voivat olla esimerkiksi CSS-tyylit, JavaScript, PHP, Perl, Python, HTML5, SQL-tietokannat tai erilaiset API-ratkaisut. Ymmärrät käyttäjän tunnistamiseen ja tietoturvaan liittyvät asiat, ja tiedät mitä on kokonaisarkkitehtuuri. Innovoit mielelläsi uusia palveluita ja kehität nykyisiä esimerkiksi johonkin tunnettuun analytiikkaratkaisuun perustuen. Eduksi katsotaan kokemus wiki- ja julkaisujärjestelmistä (esim. Confluence, Drupal, WordPress).
Tarjoamme: Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä aktiivisessa ja idearikkaassa työyhteisössä. Toimintamme on ketterää ja pyrimme jatkuvasti kehittämään palvelutoimintaamme asiakaslähtöisesti. Työympäristömme on uusi ja moderni. TTY:n kirjasto sijaitsee kampusalueelle syksyllä 2015 valmistuneessa Kampusareena-rakennuksessa.

Tehtävä tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden olla aktiivisesti kehittämässä ja uudistamassa kirjaston tulevaisuuden palveluita Tampere3-yhteistyössä.
Palkkaus: Palkkaus perustuu tehtävien vaativuuteen ja henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaan. Tietoasiantuntijan tehtävät asettuvat muun kuin opetus- ja tutkimushenkilökunnan vaativuustasolle 9. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa.
Koeaika: Tehtävässä on 4 kuukauden koeaika.
Muuta huomioitavaa: Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja se täytetään sopimuksen mukaan, mahdollisimman pian.
Lisätietoja antaa: Tietoaineistopäällikkö Antti Peltonen
puhelin: 040 826 2816
sähköposti: antti.peltonen@tut.fi

Puhelintiedusteluihin tavoitettavissa:
pe 5.1.2018 klo 12-13
ke 10.1.2018 klo 12-13
ma 15.1.2018 klo 14-15
Hakuohjeet: Jätä hakemus TTY:n sähköisellä lomakkeella viimeistään 21.1.2018. Hakemukseen tulee liittää CV.

Palaa