HR Business Partner

Ansökningstidens slutdatum: 13.05.2018
Tibnor förser industrin i Norden och Baltikum med stål och metaller. Vi är samlingspunkten för smartare lösningar, där vår kompetens och potential möter våra kunders och leverantörers. Tillsammans gör vi den nordiska industrin ännu starkare. Tibnor är ett dotterbolag till SSAB. Vi har 1100 anställda och finns i 7 länder. År 2017 omsatte vi 7,8 miljarder SEK. För mer information: www.tibnor.se Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Twitter och LinkedIn.
 
 
Söker du nästa steg i din utveckling inom HR och känner dig redo för att växa in i en mer självständig roll där du får arbeta brett inom hela HR-området? Vill du dessutom ingå i ett mindre sammansvetsat HR team med stora möjligheter att påverka? Låter det intressant att få vara med och bygga upp en väl fungerande HR funktion och bli en viktig del i organisationens fortsatta framgång? Då kan du vara den vi söker för tjänsten HR Business Partner. 
 
Vi söker vi nu en HRBP med placering i Köping. 
Som HRBP ingår du i ett mindre HR team som tillsammans stödjer bolagets chefer i strategiska, taktiska och operativa HR-frågor i Sverige och Danmark. Du kommer att arbeta brett inom hela HR-området och i det operativa ligger fokus initialt på tjänstemannaområdet och Tibnors säljorganisation.
 
I det dagliga ingår arbetsuppgifter såsom att konsultativt stötta chefer, i ledarskap, organisationsutveckling, rekrytering, hälsa och friskvård, arbetsrätt samt fackliga förhandlingar. Parallellt jobbar HR teamet med att skapa strukturer inom HR funktionen samt säkerställa och följa upp implementeringen av processerna. Som HRBP driver du projekt och blir processansvarig för några av huvudprocesserna inom HR.
 
Tjänsten innebär resor till huvudkontoret i Solna samt övriga anläggningar vid behov. I rollen som HRBP rapporterar du till HR-chef och kommer att arbeta nära företagets produktions- och försäljningsavdelningar. Du kommer även att delta i säljorganisationen dagliga styrningsmöte som representant för HR.
 
Ansvarsområden och arbetsuppgifter
 
Processansvar för några av huvudprocesserna inom HR.
Resourcing (rekrytering, introduktion och omställning).
Organisation och kultur (rehabilitering, sjukfrånvaro, arbetsmiljö, utbildning)
Personalhandbok som löpandes uppdateras
HR kommunikation internt via intranät  
Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en nyckelroll i ett välrenommerat företag med starkt fäste i Norden och Baltikum. En roll för dig som vill utvecklas inom HR:s alla områden. Men också en tjänst där du verkligen får möjlighet att påverka, bidra och utveckla tillsammans med ledning, kollegor och medarbetare. En fri roll med stort ansvar och med goda utvecklingsmöjligheter.
 
 
Vem söker vi

För att kunna utvecklas i rollen förväntas du ha en akademisk utbildning inom ekonomi eller personal. Ett par års erfarenhet av liknande HR arbete och kanske i en organisation som genomgått en större förändringsresa. Branscherfarenhet har mindre betydelse då det är din förmåga att samarbeta, ta ansvar, drivkraft och vilja att lära och utvecklas som vi premierar. Tjänsten innebär kontaktytor både inom och utanför Sverige, vilket ställer krav på att du hanterar både svenska och engelska i tal och skrift.

För mer information kontakta HR Manager Ken Numar, ken.numar@tibnor.com +46709833043
 

Gå tillbaka