Kunnossapidon opinnäytetyöaiheet

Hakuaika päättyy 30.09.2018
Paikkakunta Turku
Tehtävän kuvaus Meyer Turun telakka tarjoaa vuosittain useille opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa päättötyönsä laivanrakennuksen parissa.

Telakan kunnossapidossa on avoinna kaksi opinnäytetyöaihetta:

”Voiteluhuollon prosessin määrittely ja kehittäminen”

Telakalla on merkittävä määrä erilaisia nostureita, joissa valtaosassa on öljytäytteisiä vaihdelaatikoita. Vaihdelaatikoiden kunnonseuranta onnistuisi erilaisilla voiteluhuollon ja kunnonvalvonnan menetelmillä. Hyvin toimiva voiteluhuolto ja kunnonvalvonta laskevat laitevaurioista johtuvia tuotantotappioita merkittävästi.

Työn tavoitteena on kuvata erilaiset telakan käyttöön soveltuvat voiteluhuollon ja nostureiden kunnonvalvonnan menetelmät, tunnistaa niille sopivia kohteita sekä laatia muutama voiteluhuoltosuunnitelma esimerkiksi pukkinosturin telin vaihteistoille tai nostomoottorin vaihteistoille.


”Kunnossapidon työnsuunnittelun prosessin määrittely ja kehittäminen”

Kunnossapito ottaa uuden tietojärjestelmän käyttöön 1.1.2019 ja tähän järjestelmään tarvitaan kunnossapidon työnsuunnitteluprosessi. Tehokkaalla työnsuunnittelulla saadaan kriittiset kohteet työn alle pienemmällä vasteajalla sekä tehostetaan työtä suunnittelemalla huoltoreitit paremmin virtaaviksi. Työhön varautuminen paranee, kun tarvittavat varaosat ja työkalut voidaan suunnitella etukäteen. Valmis työsuunnitelma on erinomainen työkalu kommunikointiin tuotannonsuunnittelun kanssa.

Työ sisältää kunnossapidon työnsuunnitteluprosessin määrittelyn ja kuvauksen SAP PM –järjestelmään. Jotta toimintoa voidaan kehittää, täytyy se ensin suunnitella, määritellä ja ottaa käyttöön.
Edellytykset Ovatko opiskelusi edenneet opinnäytetyövaiheeseen? Tuntuuko ehdotettu opinnäytetyöaihe juuri sinulle sopivalta? Tai onko sinulla valmiina jokin loistavan innovatiivinen opinnäytetyönaihe? Ota siinä tapauksessa yhteyttä, kerro lisää itsestäsi ja aiheestasi sekä jätä hakemuksesi opinnäytetyöpankkiimme.
Tarjoamme Opinnäytetyötä tehdessäsi pääset tutustumaan Meyer Turun telakan toimintaan ja sovellat koulussa oppimaasi teoriaa käytännön työelämään. Saat tukea ja opastusta Meyerin telakan ammattilaisilta.
Lisätietoja antaa Lisätietoja antaa kunnossapitopäällikkö Jaakko Lehtinen jaakko.lehtinen@meyerturku.fi tai keskiviikkoisin klo 13-15 +358405682107.

Käymme läpi opinnäytetyöhakemuksia ja otamme yhteyttä, mikäli meillä on tarjota sinulle opinnäytetyöpaikkaa.
Hakeminen Jätä hakemus sähköisellä hakemuslomakkeella 30.9.2018 mennessä.

Palaa